De vânzare! Tel 0746085281
Casă tradițională veche din văiugă și livadă de vis în Livezile, Timiș, pe DN 59B, 55 km de Timișoara. 40 de km E70 Timișoara - Deta și 15 km DN59B Deta - Livezile.
Prețul îl voi afișa în cursul săptămânii viitoare, după ce voi consulta un evaluator, dar puteți trimite oferte pe watsapp, messenger. Nu m-am gândit la o sumă anume. Se poate vedea cu o programare telefonică cu 24 de ore înainte.
Localitatea este liniștită, se află pe zona de frontieră.
Livada conține 120 de pomi fructiferi, cireși 21 soiuri,peri 23 soiuri,pruni 10 soiuri,piersici 12 soiuri,caiși 7 soiuri,meri 5 soiuri,gutui 3 soiuri,vișini 2 soiuri,moșmoni 1 soi.
Casa este tradițională din văiugă, 55m2, 3 camere, apă, curent, internet, sistem de supraveghere video, camere de supraveghere wireless, filmează 24/24. Casa și livada se poate vedea de oriunde de pe un telefon sau laptop, istoric 7 zile.
Motivul vânzării: Familia mea are case, livezi, terenuri agricole, păduri în 3 județe. E greu să le administrez pe toate!
Am creat pagina Livezile lui Ovidiu.
www.facebook.com/IanculescuOvidiuInginerHorticol
Prun Renclod Althan încărcat cu prune anul acesta, anul 5 de la plantare. Soi autosteril, dar foarte bun polenizator pentru alte soiuri, un bun polenizator este soiul Stanley. Are fructe cu utilizări mixte (atât pentru masă cât și pentru prelucrare sau distilare). Se recoltează în perioada 20 - 30 August . Fructele sunt mari 40-50 grame, sferice, culoare roz-violacee, foarte dulci.
La mine în livadă a intrat destul de greu pe rod, nu e un soi care excelează la cantitate, dar la calitate bate multe soiuri. E prunul copilăriei mele, aveam unul bătrân în livada bunicilor la Herculane.
Grădina mea cu legume. Legumele cresc în ritmul lor. Folosesc doar îngrășăminte naturale și compost. Buruienile sunt plivite manual, sau eliminate cu sapa, săpăliga. Le fac 1-2 tratamente, doar dacă e absolut necesar. Prefer să fie cât mai naturale. Grădina de legume am gândit-o pentru consum familial, inevitabil sunt perioade când e surplus. Acest surplus intenționez să-l livrez persoanelor interesate ideal în zona Livezile, Giera, Deta. Legumele și fructele care nu sunt foarte perisabile pot ajunge și la consumatori din Timișoara și localitățile limitrofe. Cer părerea celor interesați de fructe și legume. Ar fi mai bine să fac o pagină separată pe facebook cu fructele și legumele sau un grup mai mare ceva de genul: Producători locali Livezile, Giera, Deta ? Accept și troc la nivel local, ieri am pus 2 roabe de salată la compost, pentru că trebuia eliberat solarul pentru roșii.
Cireșii din livadă 7 mai 2022.
Am 21de soiuri în colecție.
Metoda simplă și eficientă pe care o folosesc pentru a opri urcarea furnicilor în pomi.
Prezența furnicilor în pomi indică prezența păduchilor. Păduchii se hrănesc cu seva pomilor secretând o substanță dulce cu care furnicile se hrănesc. Furnici...
Toaletare arbori și arbuști ornamentali, bonsai Tel 0746085281 Timișoara și localitățile limitrofe.
Inginer horticol, PFA efectuez tăieri de formare, întreținere coroană, aerisire, tăieri în diverse forme artistice la arbori, plante ornamentale, consultanță horticolă de specialitate, experiență profesională 15 ani. facebook.com/Inginer.Horticol.Ianculescu.Ovidiu
Minim de deplasare pentru lucrare 150 ron. Pentru ofertă de preț gratuită se pot trimite poze pe whatsapp sau messenger. Telefonic pot face o estimare de preț, dar prețul final al lucrării îl pot comunica la fața locului.
Constatare și ofertă de preț la fața locului de la 100 ron în funcție de locație și complexitatea consultației.
Consultanța privind starea de sănătate a copacilor, plantelor ornamentale este inclusă la efectuarea lucrării. Consultanța privind îngrijirea în timpul anului, distanțe de plantare, îmbunătățirea, remodelarea grădinii se plătește suplimentar. Nu efectuez intervenții gen alpinism utilitar.
Inginer horticol efectuez servicii de Gazonare prin însămânțare Tel 0746085281 Valabil pentru Timișoara și localitățile limitrofe (Dumbrăvița, Giroc, Chișoda, Moșnița, Ghiroda), sunt incluse: eliminarea buruienilor, prelucrarea mecanică a solului, nivelarea, îngrășământul starter, semănatul, sămânța, tăvălugitul, prima udare, primul tuns, asistență privind udările pentru o răsărire uniformă, consultanță privind întreținerea, garanție. Tarif 15ron/m2. Ulterior Gazonul poate fi inclus într-un program de întreținere anuală. 15 ani experiență. Pentru ofertă de preț se pot trimite poze pe whatsapp sau messenger. Montez contracost sistem de irigat suprateran: aspersoare, furtune, cu sau fără programator. Nu montez sistem de irigat automatizat de tip pop-up. Nu fac gazoane pe terenuri pline de moloz, nu aduc pământ, nu montez rulouri gazon. Negociabil peste 500 m2.
Pentru ofertă de preț gratuită se pot trimite poze pe whatsapp sau messenger. Telefonic pot face o estimare de preț, dar prețul final al lucrării îl pot comunica la fața locului.
Constatare stare teren și ofertă la fața locului de la 100 ron în funcție de locație și complexitatea consultației.
Întreținere profesională gazon
Inginer horticol - PFA efectuez servicii profesionale de tuns, curățare mecanică a gazonului de material vegetal uscat, mușchi, buruieni, aerare, scarificare, supraînsămânțare, fertilizare, consultanță, reglare sistem irigat. Valabil pentru Timișoara și localitățile limitrofe (Dumbrăvița, Giroc, Chișoda, Moșnița, Ghiroda). experiență profesională 15 ani Tel 0746085281 facebook.com/Inginer.Horticol.Ianculescu.Ovidiu
Tuns gazon 0,5 - 1 ron/m2 (resturile vegetale sunt strânse în saci, nu este inclusă evacuarea lor, inclus cositul marginilor, minim de deplasare suprafețe mici 200 ron) . Tariful crește pe gazoane cu iarbă mare, netunsă la timp etc.
Greblare mecanică gazon/ scarificare (se face cu utilaj profesional care elimină materialul vegetal uscat, mușchi, buruieni, resturile vegetale sunt strânse în saci, nu este inclusă evacuarea lor) 2-5 ron/m2. Tariful se calculează în funcție de starea gazonului și de numărul de intervenții necesare, negociabil la peste 500m2. Minim de deplasare suprafețe mici 300 ron.
Recondiționare complexă gazon include servicii complexe (greblare, aerare, frezare goluri gazon, aplicare pământ, sămânță, îngrășământ, încorporare, tăvălugire, inclus sămânța și îngrășământul) de la 5-15 ron/ m2 (minim deplasare suprafețe mici sub 200 m2 600 ron + consumabile) Tariful se negociază în funcție de starea gazonului, numărul de intervenții necesare, complexitatea lucrărilor, mărimea grădinii, consumabile, locație.
Aerare gazon Se face cu aerator profesional care face tăieturi în gazon. După aerare se pot aplica îngrășăminte. 1-3 ron/m2. Minim de deplasare suprafețe mici 300 ron
Aplicare îngrășăminte 0,5-1 ron/m2 + costul îngrășământului. Minim de deplasare suprafețe mici 150 ron + costul îngrășământului
Pentru ofertă de preț gratuită se pot trimite poze pe whatsapp sau messenger. Telefonic pot face o estimare de preț, dar prețul final al lucrării îl pot comunica la fața locului. (Dumbrăvița, Giroc, Chișoda, Moșnița, Ghiroda).
Constatare stare gazon și ofertă la fața locului de la 100ron în funcție de locație și complexitatea consultației.
Toaletare pomi fructiferi Tel 0746085281 Timișoara și localitățile limitrofe.
Inginer horticol, PFA efectuez tăieri de formare, întreţinere coroană, rodire, aerisire, tăieri de corecție, întinerire, reformare a coroanei la pomi fructiferi, consultanță horticolă de specialitate, experiență profesională 15 ani. facebook.com/Inginer.Horticol.Ianculescu.Ovidiu
Tarife tăieri pomi în funcție de înălțime și vârstă : < 2m 3-5 ron/buc (1-2 ani), 2-3m 5-15 ron/buc (3-4 ani), 3-5m 15-30 ron/buc (4-5 ani), 5-7m 30-50 ron/buc (>6 ani), ≥7m negociabil
Minim de deplasare pentru lucrare 150 ron. Tariful este valabil pentru pomi întreținuți. Tariful este mai mare pentru pomi plantați foarte aproape unii de alții, unde nu s-au făcut tăieri corecte, nici un fel de tratamente, pomi cu multe crengi bolnave, uscate. Tarifele cresc în funcție de dificultatea lucrării. Pentru ofertă de preț se pot trimite poze pe whatsapp sau messenger. Telefonic pot face o estimare de preț, dar prețul final al lucrării îl pot comunica la fața locului. Negociabil la peste 100 pomi.
Consultanța privind starea de sănătate a pomilor este inclusă la efectuarea tăierilor. Consultanța privind îngrijirea în timpul anului, soiuri rezistente, distanțe de plantare, îmbunătățirea, remodelarea grădinii se plătește suplimentar.
Tăieri pomi fructiferi
Inginer horticol, PFA efectuez tăieri de formare, întreţinere coroană, rodire, aerisire, tăieri de corecție, întinerire, reformare a coroanei la pomi fructiferi, consultanță horticolă de specialitate, experiență profesională 14 ani.
Tarife tăieri pomi în funcție de înălțime și vârstă : < 2m 3-5 ron/buc (1-2 ani), 2-3m 5-15 ron/buc (3-4 ani), 3-5m 15-30 ron/buc (4-5 ani), 5-7m 30-50 ron/buc (>6 ani), ≥7m negociabil
Minim de deplasare pentru lucrare 150 ron. Tariful este valabil pentru pomi întreținuți. Tariful este mai mare pentru pomi plantați foarte aproape unii de alții, unde nu s-au făcut tăieri corecte, nici un fel de tratamente, pomi cu multe crengi bolnave, uscate. Tarifele cresc în funcție de dificultatea lucrării. Pentru ofertă de preț se pot trimite poze pe whatsapp sau messenger. Telefonic pot face o estimare de preț, dar prețul final al lucrării îl pot comunica la fața locului. Negociabil la peste 100 pomi.
Consultanța privind starea de sănătate a pomilor este inclusă la efectuarea tăierilor. Consultanța privind îngrijirea în timpul anului, soiuri rezistente, distanțe de plantare, îmbunătățirea, remodelarea grădinii se plătește suplimentar.
Valabil pentru Timișoara și localitățile limitrofe(Dumbrăvița, Giroc, Chișoda, Moșnița, Ghiroda). Tel 0746085281
Prun Tuleu gras anul 7, campionul din livadă de anul acesta, din cele 10 soiuri pe care le am. Pom viguros, cu creșteri verticale, sensibil la dezbinare, rezistent la boli, înflorire târzie, fructele sunt medii, dulci și suculente.
Unul din locatarii permanenți ai livezii, care mi-a făcut ziua mai bună. Un simpatic. Azi cerceta zmeura. Și a fost o zi plină. Am recoltat pere, struguri, piersici și a au ieșit 3 borcane de zmeură. Nu e un an foarte bun, din cauza înghețurilor târzii din primăvară și a temperaturilor extrem de ridicate și secetei din vară. Graurii și ciorile și-au luat tributul, dar când ai varietate mare de soiuri în livadă și se coc pe rând , tot rămân destule fructe pentru familie și prieteni. În poze pere Favorita lui Clapp, Napoca,struguri Nero și piersici Michelini. Livadă familială Livezile Timiș.
Păr Napoca, anul 5 pe șpalier. Rezistent la boli, înflorește târziu, rodește constant, pere de sfârșit de august. Perele nu sunt atât de aromate ca Favorita lui Clapp sau Bosk, dar la încărcătură, a bătut cam toate soiurile pe care le am în livadă anul acesta.
Piersic Michelini, anul 7, unul din cele 13 soiuri pe care le am în livadă. Mediu rezistent la boli, vigoare mijlocie mare, pulpă albă, gust dulce-amărui. Din cauza înghețurilor din aprilie nu e la fel de încărcat ca în alți ani, dar compensează prin mărimea fructelor. Livadă familială, Livezile Timiș.
Unul din puținii caiși din livadă care nu a dezamăgit nici anul acesta. An greu cu brumă pe 15,16 și 25 aprilie, secetă în iunie și iulie, atacat de grauri și viespii. E poziționat pe centrul livezii la sud de solar. No-name dintr-un sâmbure. Livezile, județul Timiș.
27 iunie 2021 ora 23 strângem cireșe Germersdorf. Ziua sunt 45 grade Celsius. Praful alb de pe ele este de la apa din fântână, am udat cu aspersoarele, e secetă. Un an atipic cu înghețuri târzii până în 25 aprilie. În iunie secetă și temperaturi constante peste 40 grade Celsius. Graurii au fost non-stop în livadă indiferent de metodele folosite(cd-uri, zmeu, saci colorați). Nu am folosit plasă. Am făcut doar 2 tratamente chimice în vegetație, primul la căderea petalelor, al doilea în mai. Cireșele sunt gustoase, dar mai au și viermi, pe noi nu ne deranjează. Livadă familială, Livezile, Timiș.
Atunci când nu vrei să folosești erbicid, folosești săpăliga/ sapa. Merge ca unsă, pe pământul reavăn, după o ploaie bună de vară. Se folosește constant, săptămânal. Ajută la întărirea musculaturii utilizatorului și la obținerea de legume și fructe sănătoase. Atenție poate crea dependență.
Toaletare copaci, plante ornamentale, liane, bonsai, readucere în formă, defrișare, curățire vegetație, închidere, sigilare, curățare răni, curățare crengi uscate, tocat cu drujba, strâns resturi vegetale în grămadă, detailing, readucere grădină neîntreținută la forma inițială, consultanță de specialitate, Întrețin și îmbunătățesc grădini, indiferent de starea în care se află, de la grădini cu pretenții până la grădini în care pomii și plantele au fost lăsate să crească libere. Valabil pentru Timișoara și localitățile limitrofe.
Toaletare grădină, spațiu verde, pomi fructiferi, tăieri de formare, întreținere, rodire, tăieri în verde, închidere, sigilare, curățare răni, arbori și arbuști ornamentali, tăieri gard viu, curățare crengi uscate, tocat cu drujba, strâns resturi vegetale în grămadă, detailing, readucere grădină neîntreținută la forma inițială, consultanță de specialitate, reglat aspersoare, tuns gazon/ iarbă, cosit margini. Întrețin și îmbunătățesc grădini, indiferent de starea în care se află, de la grădini cu pretenții până la grădini în care pomii și plantele au fost lăsate să crească libere. Lucrez rapid cu scule profesionale. Garantez că în urma acțiunii clientul va avea o grădină aerisită, în care fiecare pom și copac să iasă în evidență, artă și utilitate. Sunt Inginer horticol, am 14 ani experiență, cunosc foarte bine pomii și copacii ornamentali, am viziune. Asta fac 12 luni pe an, lucrez la la aceleași standarde de calitate atât la clienți cât și la mine acasă. Valabil pentru Timișoara și localitățile limitrofe.
Cireșe, prune, pere, piersici, coacăze. În acest moment în livadă voi efectua primul tratament complex cu atomizorul pe anul acesta la toți pomii și arbuștii fructiferi din livadă. Până în acest moment am îndepărtat manual primele frunze atacate de Taphrina la piersici, primele frunze atacate de păduchi negrii la cireș, frunzele atacate de păduchi la măr, păr, coacăz, am curățat cu foarfeca crengile atacate de monilioză la cais. Am pus capcane cu lipici pentru insecte. Am aplicat îngrășăminte organice la toți pomii și arbuștii din livadă. Ud cu aspersoarele pentru că avem deficit de apă în sol. Livadă familială , Livezile, Timiș.
Cais Sirena anul 3, înflorește târziu, caisele se coc la început de august. De poftă sunt și anul acesta. În iarnă au înghețat o parte de mugurii floriferi, în martie au fost înghețuri în timpul înfloririi, în aprilie au fost înghețuri pe 16 și 17 aprilie și 24 aprilie. Pe soiurile timpurii NJA, Carmela, Viorica nu am fructe deloc anul acesta. În livadă am 9 soiuri de cais (15 soiuri cercetate), Livezile, Timiș.
24.04.2021 Cireș de mai Bigarreau Burlat înflorit în livadă. Soi francez, vigoare mijlocie, intră pe rod în anul 5 de la plantare și produce abundent, fructificând predominant pe buchete de mai, înfloritul este timpuriu. Fructul este mare de 6-7 g, de culoare roșu închis, formă sferică, cu pulpă pietroasă și gust dulce acidulat.Polenizatori: Lapins, Van, Merchant, Stella. Cireșele acestui soi se coc în ultima decadă a lunii mai și prima decada a lunii iunie.
Prun Stanley înflorit - o fabrică de prune. Recomand acest soi în livezile familiale. Înflorește târziu, bun polenizator pentru alte soiuri, rodește constant și abundent pe ramuri scurte de rod, e rezistent la boli și PPV, întreținere ușoară.
5 aprilie dimineață cu brumă. Mai am caiși cu înflorire târzie, care încă rezistă, piersicii sunt majoritatea la începutul înfloririi, dar am și soiuri cu florile complet deschise, perii și prunii timpurii la începutul înfloririi. Fac poze, notez, mă bucur de frumusețea florilor și merg înainte.
Întreținere profesională gazon
Inginer horticol - PFA efectuez servicii profesionale de curățare mecanică a gazonului de material vegetal uscat, mușchi, buruieni, aerare, supraînsămânțare, fertilizare, consultanță, reglare sistem irigat. Valabil pentru Timișoara și localitățile limitrofe (Dumbrăvița, Giroc, Chișoda, Moșnița, Ghiroda). experiență profesională 14 ani Tel 0746085281 facebook.com/Inginer.Horticol.Ianculescu.Ovidiu
Tuns gazon de la 0,5 ron/m2 (resturile vegetale sunt strânse în saci, nu este inclusă evacuarea lor, inclus cositul marginilor, minim de deplasare suprafețe mici 200 ron) . Tariful crește pe gazoane cu iarbă mare, netunsă la timp etc.
Greblare mecanică gazon (se face cu utilaj profesional care elimină materialul vegetal uscat, mușchi, buruieni, resturile vegetale sunt strânse în saci, nu este inclusă evacuarea lor) De la 1,5 ron/m2 valabil pentru 500m2 ( 2x greblat mecanic și 2x tuns, strâns resturile vegetale în saci, inclusiv îngrășământ azot sau NPK ). Tariful se calculează în funcție de starea gazonului și de numărul de intervenții necesare, negociabil la peste 500m2.Tarife: 100- 150m2 3-3,5 ron/m2 minim de deplasare 300 ron (inclusiv îngrășământ azot sau NPK). 150-200m2 2,5 -3 ron/m2 (inclusiv îngrășământ azot sau NPK ) 200-300m2 2-2,5ron/m2(inclusiv îngrășământ azot sau NPK ) 300-400m2 2 ron/m2(inclusiv îngrășământ azot sau NPK ), 400-500m2 1,5-2ron/m2 (inclusiv îngrășământ azot sau NPK ) peste 500m2 1,5 ron/m2 (inclusiv îngrășământ azot sau NPK )
Recondiționare complexă gazon include servicii complexe (greblare, aerare, frezare goluri gazon, aplicare pământ, sămânță, îngrășământ, încorporare, tăvălugire, inclus sămânța și îngrășământul) 3-5 ron/ m2 (minim deplasare suprafețe mici sub 200 m2 500 ron) Tariful se negociază în funcție de starea gazonului, numărul de intervenții necesare, complexitatea lucrărilor, mărimea grădinii, locație.
Aerare gazon Se face cu aerator profesional care face tăieturi în gazon. După aerare se pot aplica îngrășăminte. 1-3 ron/m2 (Sub 100m2 3ron/m2 minim lucrare 300 ron, 100-200m2 2-3 ron/m2, 200-300m2 1,5-2 ron/m2, 300-500m2 1-1,5 ron/m2 ).
Pentru ofertă de preț se pot trimite poze pe whatsapp sau messenger. Telefonic pot face o estimare de preț, dar prețul final al lucrării îl pot comunica la fața locului. (Dumbrăvița, Giroc, Chișoda, Moșnița, Ghiroda). Pentru clienții hotărâți pot face o vizită și pot face o ofertă de preț la fața locului, costuri între 60-100 ron în funcțe de locație, sau gratuit pentru lucrări mai mari/ complexe, dacă sunt în zonă.
Pentru clienții nehotărâți, care nu știu exact ce servicii li se potrivesc, pot face o deplasare la fața locului și fac o constatare a stării gazonului, costuri 100-150 ron/ vizită în funcție de locație. Pentru cei care își îngrijesc singuri gazonul pot oferi și servicii de consultanță privind starea gazonului, îngrijire 150-200 ron/ vizită, maxim o oră.
Toate lucrările le efectuez cu scule profesionale și cu responsabilitate, sunt rapid și eficient. Nu preiau un număr foarte mare de lucrări, întrețineri de gazoane, sau suprafețe mari, pentru că nu am angajați și nici nu doresc să răspund de activitatea angajaților. Tot ce fac am testat în prealabil la mine acasă. Mare parte din timp îngrijesc livada, gazonul, grădina familială, o fac 12 luni pe an și o fac cu plăcere.
Un migdal și caisul Viorica la început de înflorire în livada mea. Migdalul înflorește timpuriu, am unul singur în livadă. Caisul Viorica are înflorire medie și fructifică devreme la mijlocul lui iunie. Tot ce a înflorit mai devreme, nu a avut nici o șansă în fața înghețurilor de primăvară. Consider că soiurile de cais cu înflorire medie și târzie merită păstrate în livada familială, cele care înfloresc devreme dau o producție bună la 4-5 ani.
După o iarnă capricioasă, cu variații mari de temperatură, mugurii de rod la cais au înghețat între 60%- 80%. Am soiuri cu înflorire târzie la care mugurii înghețați sunt în proporție de 80% și am soiuri cu înflorire medie la care mugurii înghețați sunt mult mai puțini. În imagine Viorica după o noapte cu -7 grade Celsius, înflorire medie, fructificare în iunie. La soiul Sirena cu înflorire târzie și fructificare în august au înghețat 80% din muguri. Anul trecut Viorica nu a legat nici un fruct din cauza înghețurilor pe floare, Sirena a reușit să lege dar mi-au înghețat caisele pe 15 aprilie, au rămas doar de gustat. Urmează câteva nopți cu minusuri destul de mari. Cu toate acestea la soiurile la care nu s-au deschis încă florile, mă aștept la o producție acceptabilă, cu condiția să nu mai vină minusuri mari pe floare. Banat S-V.
When this happens, it's usually because the owner only shared it with a small group of people, changed who can see it or it's been deleted.
When this happens, it's usually because the owner only shared it with a small group of people, changed who can see it or it's been deleted.
When this happens, it's usually because the owner only shared it with a small group of people, changed who can see it or it's been deleted.
When this happens, it's usually because the owner only shared it with a small group of people, changed who can see it or it's been deleted.
Moșmoane în livada familială. Obișnuiesc să le consum direct din pom. Cele colorate maro închis și moi sunt coapte.Se coc treptat. Bruma din ultimele zile le-a transformat miezul într-un soi de marmeladă. Au un gust specific dulce acrișor.
Livada familială în noiembrie. Livada conține: Cireși 18 soiuri nobile (20 soiuri cercetate), Pruni 10 soiuri nobile (16 soiuri cercetate) , Piersici 13 soiuri (21 soiuri cercetate), Peri 16 soiuri nobile (18 soiuri cercetate), Caiși 9 soiuri nobile (15 soiuri cercetate), Meri 8 soiuri nobile (15 soiuri cercetate), Gutui 3 soiuri, (6 soiuri cercetate), Vișini 3 soiuri nobile (3 soiuri cercetate), Nectarini 1 soi nobil (3 soiuri cercetate), Smochini 3 soiuri nobile (4 soiuri cercetate), Moșmoni 1 soi nobil (2 soiuri cercetate), Migdali 1 soi nobil, Viță de vie 15 soiuri nobile, Zmeură 2 soiuri nobile (8 soiuri cercetate), Muri 1 soi (4 soiuri cercetate), Coacăzi roșii 3 soiuri (3 soiuri cercetate). Suprafața 1500 m2, întreținere profesională. Scopul: fructe sănătoase, fără prea multă chimie, artă și cunoaștere, hrană fizică și spirituală.
Struguri de august: Nero, Palatina (Muscat de august), Victoria. Primul se poate consuma din 15 iulie, foarte rezistent la boli, dulce, aromat, al doilea prima decadă din august, foarte dulce, tămâios, rezistent la boli, atacat frecvent de viespii, al treilea început de august, dimensiune ciorchine foarte mare, gust franc, dulce acrișor, ceva mai sensibil la boli. Săpat și adăugat mraniță iarna, tăieri clasice primăvara, în rest tăieri în verde și legat, , udat suplimentar vara în perioadele cu peste 10 zile fără precipitații. Maxim 3 tratamente clasice, împreună cu pomii fructiferi, nu sunt un fan al tratamentelor.